Syabas diheret ke Tribunal Tuntutan Pengguna -FOKUS | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


Syabas diheret ke Tribunal Tuntutan Pengguna -FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 11092013


Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) diheret ke Tribunal Tuntutan Pengguna kerana didakwa gagal menguruskan bekalan air dengan baik sehingga menjejaskan penduduk sekitar Lembah Klang.

2. Parti Keadilan Rakyat (PKR) melahirkan kebimbangan penurunan kedudukan universiti-unversiti awam negara dalam senarai kedudukan universiti dunia, Quacquarelli Symonds World University Ranking 2013.

3. Kerajaan Negeri Selangor membelanjakan RM984 juta dari Mac 2008 hingga Mei 2013 bagi melaksanakan program dan dasar yang terangkum dalam Agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES).

4. Menteri Kerajaan Pusat yang menghantar anak-anak mereka belajar di luar negara menunjukkan krisis keyakinan yang serius terhadap pelan pendidikan Malaysia.

5. Tindakan keatas premis-premis perniagaan yang melanggar undang-undang di Jalan Teratai, Klang akan diteruskan ke fasa kedua, tegas Pemangku Yang Dipertua Majlis Perbandaran Klang (MPK), Ehsan Mukri.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION