Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

Masyarakat perlu amal budaya kebersihan dan penjagaan alam sekitar

budaya amal kebersihan dan penjagaan alam 1

SHAH ALAM 27 OKT : Masyarakat disarankan untuk sentiasa menjaga kebersihan yang merupakan teras kepada kesejahteraan keluarga dalam mewujudkan budaya masyarakat bertanggungjawab kepada penjagaan alam sekitar.

budaya amal kebersihan dan penjagaan alam 3

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata usaha menjaga kebersihan adalah tanggungjawab semua yang perlu dilaksanakan khususnya dalam masyarakat di perbandaran.

Kata beliau, masyarakat perlu mempunyai sikap memastikan keluarga dan jiran hidup suasana sekeliling yang bersih dan alam sekitar yang terpelihara.

“Kerajaan Selangor akan terus memberikan sokongan kepada usaha dan aktiviti mencintai persekitaran hijau dan bersih,” kata Abdul Khalid.

Abdul Khalid berkata, aspek penjagaan kebersihan adalah mengatasi kepentingan politik yang perlu digarap oleh semua ahli masyarakat tanpa mengira latar belakang.

budaya amal kebersihan dan penjagaan alam 4

Beliau berkata demikian semasa ucapan perasmian pada program “Enchancement of IQ vs the Strengtening of Immunity” yang diadakan di Setia City Convention Centre di sini.

Kira-kira 500 orang hadir dalam program itu yang turut dihadiri Pengerusi Top Glove, Tan Sri Lim Wee Chai dan Naib Presiden SP Setia, Datuk Khor Chap Jen.

Program itu anjuran tiga syarikat Top Glove Corporation Berhad, SP Setia Berhad dan Khind Holding Berhad sempena program tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat itu dalam menjaga alam sekitar yang lebih hijau.


Pengarang :