Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

MBPJ fokuskan lima sektor untuk PJ lestari – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 08102013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) memberi fokus kepada lima sektor pembangunan utama dalam pelan bajet tahunannya selaras dengan hasrat menjadikan kawasan itu sebagai bandar lestari (PJ Lestari) pada 2014.

2. Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Karpal Singh akan memulakan tindakan undang-undang terhadap bekas calon pilihan raya umum BN di Permatang Pauh Mazlan Ismail dan Utusan Malaysia beberapa hari lagi.

3.Sepuluh sekolah memandu memfailkan saman terhadap kerajaan, ketua pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan dan seorang pengarah biro Pemuda Umno berhubung inisiatif Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) yang diperkenalkan perdana menteri.

4. Pendidikan Kewangan akan diterapkan ke dalam mata pelajaran teras di sekolah rendah dan menengah, sebagai langkah ke hadapan untuk meningkatkan kesedaran dan pengurusan kewangan yang cekap di kalangan pengguna negara ini.


Pengarang :