Selangorkini
NASIONAL

[email protected] permudah urusan atas talian

MPSJ kiosk 1

SUBANG JAYA 25 OKT : Pembayar cukai di Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) tidak perlu lagi datang ke pejabat untuk sebarang urusan pembayaran cukai kerana boleh dilakukan secara atas talian di [email protected]

Yang DiPertua MPSJ, Datuk Asmawi Kasbi, berkata MPSJ akan melaksanakan sistem butiran bil pembayaran cukai secara elektronik yang dihantar terus kepada pelanggan, mulai pada tahun depan.

“Justeru, kita menggalakkan orang ramai membuat pendaftaran ini dengan segara. Aplikasi melalui rekod pembayar akan memudahkan kita menghantar bil berkenaan kepada mereka,” katanya.

Beliau berkata demikian ketia sidang media selepas pelancaran Kempen Daftar [email protected] yang diadakan di pekarangan Ibu Pejabat MPSJ, di sini, hari ini.

Katanya, perkhidmatan atas talian yang disediakan adalah bagi pembayaran cukai taksiran, kompaun trafik, sewaan, bil air, cagaran, tempahan gelanggang, pembaharuan lesen dan semakan status pembayaran kontraktor.

“MPSJ juga menyediakan alternatif untuk pendaftaran keahlian di kaunter ibu pejabat MPSJ dan mereka yang mendaftar berpeluang mendapat hadiah cabutan bertuah sehingga RM20,000,” katanya.

Syarat untuk menjadi ahli [email protected] adalah dengan menyertakan salinan kad pengenalan, salinan sijil pendaftaran perniagaan atau yang berkenaan yang perlu dihantar ke Kaunter Hub [email protected], Jabatan Teknologi Maklumat, Kaunter Informasi MPSJ atau e-mel kepada [email protected] dan melalui talian faksimili 03-8024 6612.

Mereka yang ingin mendapatkan maklumat lanjut berkenaan [email protected] boleh melayari di laman sesawang MPSJ http://www.mpsj.gov.my dan datang ke Jabatan Teknologi Maklumat MPSJ, di sini.

-NFN-


Pengarang :