Selangorkini
NASIONAL SELANGOR

RM3.14juta diperuntuk perbaiki aliran trafik di Jalan Othman Petaling Jaya

pecah tanah 1

PETALING JAYA 30 OKT : Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) membuat keputusan untuk membelanjakan RM3.14 juta bagi merobohkan bulatan (roundabout) di Jalan Othman di sini dan menggantikannya dengan lampu trafik bagi menyelesaikan masalah kesesakan trafik yang dihadapi pengguna.

Ahli Parlimen Petaling Jaya Selatan, Hee Loy Sian, berkata projek itu yang akan disiapkan dalam masa 10 bulan akan datang diharap dapat memperbaiki aliran trafik di kawasan itu.

“Asalnya, projek ini hanya memerlukan lapan bulan. Namun, atas isu teknikal yang disebabkan oleh paip dan wayar di kawasan tersebut, kami menjangka projek itu akan siap pada bulan September,”

“Sekarang, pengguna lalu lintas di kawasan tersebut perlu mengambil masa sejam untuk melalui bulatan tersebut.

Selepas projek ini disiapkan, kami menjangka pengguna lalu lintas dapat menjimatkan 80 peratus dariapda masa yang diambil sekarang,” kata Loy Sian.

pecah tanah 2

Hee Loy berkata demikian Program Pecah Tanah Projek Naik Taraf Bulatan Jalan Othman bersama Adun Bukit Gasing, Rajiv Rishyakaran di sini.

Beliau berkata, projek naik taraf ini akan memberikan manfaat mereka yang penduduk  di Seksyen 1, 2, 3, 4, 5, 6 dan 18, serta mereka yang menggunakan jalan menghala ke Puchong, Kota Damansara dan Serdang.

Loy Sian berkata, beliau menyeru orang ramai agar bersabar pada ketika ini bagi menantikan  lampu isyarat itu disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan.

-EZY-


Pengarang :