Selangorkini
NASIONAL

Ejen CIA di pejabat AG, SAMM buat 9 laporan polis

OLEH : AFIX REDZUAN,

SHAH ALAM 16 NOV – Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) membuat sembilan laporan polis di seluruh negara hari ini bagi menggesa polis menyiasat dakwaan wujudnya ejen perisikan Amerika (CIA) di pejabat Peguam Negara.

SAMM PolisIni berikutan laporan media yang mendakwa wujud satu akuan bersumpah menggambarkan penglibatan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dalam membuat tuduhan bahawa Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail terlibat – agen perisikan asing (CIA).

Selain itu, SAMM Kelantan akan membuat laporan di IPD Bachok esok manakala SAMM Selangor di IPD Sungai Besar pada Isnin ini.

edy noor redzuan SAMM 01Ketua Propaganda SAMM, Edy Noor Reduan, berkata polis perlu mengambil tindakan progresif menyiasat dakwaan yang dikemukakan bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Mat Zain Ibrahim dalam akuan bersumpah.

“Kita bertegas pihak polis ambil tindakan untuk siasat perkara ini. SAMM Kebangsaan dan SAMM Wilayah akan membuat laporan polis di IPD Dang Wangi pada 24 November ini.

logo SAMM2“Kita seru orang ramai, pendokong parti politik hadir untuk memberikan sokongan,” katanya kepada Selangor Kini.

SAMM turut mendesak supaya Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail diberkas untuk disoal-siasat dan Mahathir sendiri tampil memberi penjelasan.

-EZY


Pengarang :