Greece muflis walau laksana GST | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


Greece muflis walau laksana GST

KUALA LUMPUR 27 NOV : Tiga Ahli Parlimen Pakatan Rakyat (PR) menyifatkan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) tidak akan menjadi penawar menyelamatkan Malaysia daripada terjerumus ke lembah kemuflisan.

RafiziMereka turut mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menjelaskan kedudukan kewangan negara dan mendedahkan sama ada Malaysia berhadapan risiko muflis atau dalam kedudukan kewangan selesa.

Menurut portal Malaysiakini, gesaan itu dibuat Rafizi Ramli (PKR-Pandan), Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) dan Khalid Samad (PAS-Shah Alam) dalam sidang media di lobi Parlimen, di sini, semalam.


tony-puaSemalam, Najib berkata, negara akan muflis jika GST tidak dilaksanakan dan pada masa sama Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan pula mendedahkan kedudukan kewangan negara masih lagi kukuh.

“GST tidak akan menyembuhkan segala-galanya. Hong Kong dan US tidak ada GST, tetapi mereka tidak muflis, namun berbeza dengan Sepanyol serta Greece yang mempunyai GST tetapi mereka menanggung kemuflisan,” kata Tony Pua.

-NFN-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION