Lampu solar dipasang elak jenayah di DUN Ijok | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Nadiah Zamlus

Lampu solar dipasang elak jenayah di DUN Ijok

lampu solar 1Oleh : Lizawati Madfa

KUALA SELANGOR 10 NOV : Penggunaan lampu solar di kawasan kampung di DUN Ijok di sini diharap dapat mengurangkan kebimbangan penduduk terhadap berlakunya kes jenayah terutamanya di waktu malam.

ADUN Ijok, Dr. Idris Ahmad, berkata projek yang mendapat kerjasama daripada syarikat swasta melalui program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) itu sehingga kini berjaya mendirikan sekurang-kurangnya 20 tiang lampu.


“Kita memilih kawasan-kawasan yang berisiko kemalangan dan kejadian jenayah.Adun Ijok,

“Setakat ini penduduk begitu menyambut baik inisiatif ini dan kita akan teruskan lagi program lampu solar sekiranya ada peruntukan, sama ada melalui CSR syarikat yang sudi atau peruntukan DUN sendiri sekiranya ada,” kata Idris.

Kata beliau dengan pemasangan lampu solar itu akan membantu penduduk melaksanakan aktiviti yang mana sebelum ini kawasan itu gelap kerana tiada kemudahan itu.

Beliau berkata demikian di hadapan kira-kira 300 hadirin di majlis sambutan Rumah Terbuka Deepavali bagi DUN Ijok di sini petang semalam.

Majlis yang diadakan di Dewan Orang Ramai Bestari Jaya itu turut dihadiri Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali, Adun Sri Andalas, Dr. Xavier Jayakumar dan Yang Di Pertua Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Noraini Roslan.

Adun Ijok n Azmin

Idris yang menduduki kerusi DUN Ijok sejak Mei tahun ini turut memberitahu akan memperbanyakkan program-program pendidikan untuk mendidik rakyat.

“Dengan adanya program seperti ini, rakyat akan lebih berilmu dan pastinya ini memberi manfaat kepada pembangunan negeri dan negara di masa hadapan,” katanya.

-EZY

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION