Pembinaan jambatan ke-3 Klang bermula Julai 2014 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


Pembinaan jambatan ke-3 Klang bermula Julai 2014

Oleh : Mohd Ezli Mashut

SHAH ALAM 20 NOV : Pembinaan jambatan ketiga Klang dengan anggaran kos mencecah RM281 juta termasuk pengambilan tanah dan yuran perunding dijangka bermula, pada Julai 2014.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan Selangor, Datuk Teng Chang Khim, berkata kini Jabatan Kerja Raya (JKR) Selangor melalui perunding Vast Consultants Sdn Bhd sedang mereka bentuk jambatan itu dengan terperinci yang dijangka selesai, pada Februari 2014.


teng chang kimBeliau berkata demikian ketika menjawab soalan Ng Suee Lim (DAP-Sekinchan) yang bertanyakan perkembangan pembinaan jambatan itu, anggaran kos pembinaan dan bila akan dimulakan selain daripada peranan kerajaan pusat dalam projek berkenaan ketika sesi soal jawab pada persidangan Dewan Negeri Selangor (DNS) di sini, hari ini.

Chnag Kim (DAP-Sungai Pinang) berkata, kerja awal bagi tujuan pengumpulan data seperti kajian impak trafik, kerja ukur tanah dan hidrologi serta kerja penyiasatan tanah sedang dijalankan yang dijangka selesai awal Disember ini.

“Pelan pengambilan tanah serta dokumen berkenaan di bawah Seksyen 4, Akta Pengambilan Tanah 1960 sudah dihantar kepada Pejabat Daerah dan Tanah Klang untuk tindakan lanjut, pada pertengahan Oktober lalu,” katanya.

-NFN-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION