Pemuda PAS kena ‘cool’ untuk tarik sokongan anak muda | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


Pemuda PAS kena ‘cool’ untuk tarik sokongan anak muda

PETALING JAYA 21 NOV: Pemuda PAS digesa melahirkan seorang pemimpin yang ‘cool’ dan mampu mendampingi segenap lapisan masyarakat.

Perwakilan Johor Shazni Munir berkata, pengolahan dan penambahbaikan tarbiah anak muda penting untuk menjadikan dewan itu tidak berimej eksklusif sehingga dilihat ‘poyo’ di mata masyarakat.

shaznihqdefault“Sekiranya kita terus dilihat sebagai entiti yang berbeza, selagi itulah kita dilihat tidak ‘cool’ di mata anak muda.

“Cool ini maknanya tidak ‘poyo’. Jadi ini adalah perkara yang disukai oleh anak-anak muda,” katanya dipetik Malaysia Kini, ketika membahas ucap utama ketua Pemuda PAS Nasrudin Hasan.


Shazni, bekas pemimpin pelajar Universiti Malaya, membandingkan ketokohan Pemuda PAS dengan pemimpin parti muda parti lain seperti Rafizi Ramli (PKR) dan Khairy Jamaluddin (Umno) yang dilihat menjadi ‘magnet’ anak muda.

– FZL

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION