Selangorkini
Uncategorized

RM80 juta untuk mengindahkan bandaraya Shah Alam – MBSA

Sinopsis

FOKUS Untuk 13112013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT . Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) memperuntukkan sebanyak RM80 juta sepanjang tahun bagi tujuan pembersihan sampah sarap, longkang dan penjagaan alam sekitar.

2. Datuk Seri Anwar Ibrahim mengecam tindakan Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari yang didakwa mengambil alih sepenuhnya syarikat Padiberas Nasional Berhad (Bernas) untuk keuntungan peribadinya.

3. Seramai 250 peserta bakal menyertai Kejohanan Tenis Remaja Terbuka Antarabangsa Genting-Selangor 2013 yang bakal berlangsung pada 20 hingga 24 November ini.

4.Pakatan Rakyat (PR) menafikan bahawa blog ‘Negara Pakatan Rakyat’ dikendalikan dan dimiliki oleh gabungan parti PKR, PAS dan DAP itu.

5.Kerajaan pusat digesa menghentikan pelaksanaan sistem ‘MySikap’ oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ekoran kegagalan sistem itu berfungsi dengan baik sehingga menyusahkan pengguna sejak dilaksanakan, pada 1 November lalu.

6.Syarikat pengeluar roti, Roti Sedap Sdn Bhd terpaksa menaikkan harga produk keluarannya bagi mengimbangi peningkatan kos pengeluaran syarikat yang semakin melonjak sejak kebelakangan ini.


Pengarang :