AKTIVITI YB: Flash mob bantah kenaikan harga barang | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


AKTIVITI YB: Flash mob bantah kenaikan harga barang

SERAMAI 200 orang kebanyakan anak muda mengadakan flash mob membantah kenaikan harga barang di Tol Sungai Rasau, Klang selama 30 minit bermula jam 5.30 petang kelmarin.

Dalam program anjuran Dewan Pemuda PAS Selangor itu, mereka mempamer poster bantahan dan kalender 2014 berlatar belakang fakta kenaikan harga yang diedar kepada orang ramai.

20131231_180647


Program yang mendapat kerjasama polis itu, disambut hangat penguna lebuh raya yang memberi reaksi positif dengan membunyi hon tanda sokongan.

“Kita menyeru rakyat terutama anak muda bangkit bersama-sama Pemuda PAS Selangor membantah kenaikan kos hidup yang menghimpit. (Harga) barang naik bukan setakat minyak tapi tol, cukai dan sebagainya.

IMG-20131231-WA0025“Insya-Allah, flashmob akan dibuat berterusan di semua daerah di negeri ini,” kata Ketua Pemuda PAS Selangor, Ustaz Syarhan Humaizi.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia, Hasbullah Mohd Ridzwan yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Selangor.

– FZL

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION