AKTIVITI YB: Tinjau perkampungan orang Asal Temuan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


AKTIVITI YB: Tinjau perkampungan orang Asal Temuan

KAMPUNG orang Asli Buloh Telor yang jarang dikunjungi masyarakat luar menerima kedatangan rombongan Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Bharu.

2013_12_29_EOS5D3_009092Diketuai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Lee Kee Hiong, mereka mengakui teruja ketika menyelami kehidupan masyarakat orang Asal Temuan di situ, baru-baru ini.

“Pertubuhan Amal Seri Sinar dan Adun Damansara, Yeo Bee Yin turut mengambil bahagian. Kami adakan program ‘Back to School’ dengan memberi beg sekolah, wang saku dan keperluan persekolahan,” kata Kee Hiong.


Dalam program itu, peserta rombangan turut menghulur barangan keperluan harian seperti beras dan minyak masak kepada orang Asal.

2013_12_29_EOS5D3_009155 (1)

“Kami melihat tempat tinggal mereka, peralatan yang digunakan untuk memburu, tumbuhan untuk memasak dan gelagat kanak-kanak Orang Asal bermain di sungai,” katanya.

Dalam lawatan berkenaan, Pusat Khidmat DUN Kuala Kubu Bharu yang menerima sumbangan roti Gardenia untuk diedar kepada masyarakat di situ.

2013_12_29_EOS5D3_009111

– FZL

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION