SELANGOR

Penubuhan KRT Seksyen 7 Lestari Perdana berjaya kurang masalah jenayah

SERI KEMBANGAN 16 JAN: Penubuhan Kelab Rukun Tetangga (KRT) di Seksyen 7 Lestari Perdana lebih dua tahun lalu berjaya mengurangkan masalah jenayah dan kegiatan tidak bermoral di kawasan itu.

Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga (KRT), Hairi Eerahim, berkata KRT berjaya memainkan peranannya dalam meningkatkan keselamatan awam jika dibandingkan sebelumnya walaupun rondaan dijalankan seminggu sekali atau pada cuti umum.

KRTKatanya, beliau mengharapkan setiap penduduk di Seksyen 7 Lestari Perdana berfikiran terbuka dan positif dalam usaha menjadikan KRT sebagai organisasi penghubung ke arah keharmonian antara kaum.

“Kerjasama semua pihak diharap dapat menjayakan program yang dijalankan oleh KRT khususnya Skim Rondaan Sukarela (SRS),” kata beliau dalam ucapannya.

Katanya, kerjasama erat penduduk dengan menyertai SKS atau menjadi ahli KRT keharmonian masyarakat setempat dapat diwujudkan dengan lebih berkesan.

Hairi Eerahim dipilih sebagai Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Seksyen 7 Lestari Perdana , Bandar Putra Permai, Seri Kembangan,Selangor untuk sesi 2014/2015 dalam mesyuarat agung badan itu baru-baru ini.

Manakala penjawat awam di Putra Jaya, Mohd Nasir Hussin pula dipilih sebagai Naib Pengerusi dalam mesyuarat yang dihadiri oleh majoriti ahli KRT yang mendiami kawasan kediaman mengandungi 10 blok bangunan empat tingkat.

Sementara itu dua orang pesara, Isa Ramli dilantik menjawat jawatan Setiausaha, manakala Shaharuddin Yusof bagi jawatan Bendahari dan jawatan Penolong Setiausaha diisi oleh pekerja Bank Perdagangan, Mohamad Abdul Razak Ahmad.

EZY


Pengarang :