Selangorkini
NASIONAL

Mahfuz : Mukhriz perlu dedah penyelewengan PAS di Kedah

KUALA LUMPUR, 4 FEB : Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir digesa supaya mendedahkan segala penyelewengan yang berlaku ketika pentadbiran PAS di Kedah jika terbukti perkara itu benar seperti yang didakwa.

Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar, berkata parti itu tidak akan bertolak ansur terhadap sebarang penyelewengan dan sentiasa bersikap terbuka untuk segala pendedahan salah laku.

“Kami sepakat tidak ada tolak ansur untuk melindungi kepimpinan Pakatan Rakyat (PR) sejak pentadbiran kami, bermula 2008 hingga 2013.

Mahfuz-1“Mukhriz boleh siasat tetapi beliau tidak boleh mengugut kami untuk tidak terus mendedahkan kelemahannya,” katanya dipetik daripada The Malaysian Insider pada sidang media di Ibu Pejabat PAS di sini, hari ini.

Terdahulu Mukhriz dilaporkan berkata, tidak akan teragak-agak untuk membuka semula fail projek bermasalah ketika pentadbiran kerajaan PAS Kedah jika mereka terus mencemar nama baik pentadbirannya.

Antara projek bermasalah yang akan didedahkan Mukhriz adalah projek pembalakan di Pedu dan isu pembinaan kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN).

mukhrizPada masa sama, Mahfuz berkata, Mukhriz juga berdepan masalah dalam pentadbiran beliau termasuk isu pembelian kereta.

“Beliau hanya berselindung di sebalik Istana Kedah,” katanya.

Mukhriz mengeluarkan kenyataan berkenaan susulan pelbagai tuduhan dilemparkan pembangkang termasuk membabitkan isu penyelesaian luar mahkamah kes saman Syarikat Bina Darul Aman Berhad (BDB) dengan sebuah syarikat pembalaka


Pengarang :