PNSB FC juara Piala Liga Super FAS 2014 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang


PNSB FC juara Piala Liga Super FAS 2014

Pasukan Kelab Bolasepak Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB FC) melakarkan sejarah apabila berjaya menjuarai Piala Liga Super (FAS) 2014. Perlawanan akhir menyaksikan pertembungan diantara Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ FC) menentang PNSB FC bertempat di Stadium MPSJ pada 20 Jun 2014 (Jumaat) jam 8.45 malam.

IMG_2730Perlawanan yang menarik ini menyaksikan kedua-dua pasukan saling berbalas serangan sehingga satu pemain dari kedua-dua pasukan dilayangkan kad merah pada separuh masa kedua dengan hanya kedua-dua pasukan bermain dengan 10 orang pemain. Namun itu, PNSB FC berjaya menjaringkan gol melalui sepakan percuma pada masa kecederaan separuh masa kedua (minit 92) perlawanan sekaligus menobatkan PNSB FC sebagai Juara Piala Liga Super (FAS) 2014.

Penaung PNSB FC, Y.Bhg. Dato’ Haji Ahmad Bin Omar (Ketua Pegawai Eksekutif PNSB) amat berpuas hati dan gembira dengan kejayaan PNSB FC yang berjaya merangkul gelaran Juara Piala Liga Super (FAS) 2014. Penampilan pemain-pemain muda PNSB FC telah bermain dengan baik sepanjang perlawanan, dimana pemain-pemain muda ini dipilih daripada pelatih Akademi Bolasepak PNSB sendiri.


Turut hadir menyaksikan perlawanan dan menyampaikan hadiah, Y.Bhg. Dato’ Asmawi Bin Kasbi, Yang Dipertua MPSJ, Y.Bhg. Dato’ Haji Ahmad Bin Omar, Ketua Pegawai Eksekutif PNSB, dan Y.Bhg. Dato’ Haji Emran Bin Haji Kadir, Naib Presiden FAS.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next

JOIN THE DISCUSSION