Selangorkini
SELANGOR

Abdul Khalid enggan buat spekulasi usul undi tidak percaya

Oleh: AFIX REDZUAN

SUBANG JAYA, 9 JULAI: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim enggan membuat sebarang spekulasi berhubung kemungkinan usul undi tidak percaya dilakukan sebagai usaha untuk beliau meletakkan jawatan.

Walaupun perkara berkenaan boleh dilakukan mengikut peraturan dan terkandung di dalam Enakmen Negeri Selangor, Abdul Khalid dengan tenang berkata, beliau tidak kisah berkenaan dakwaan kononnya akan wujud usul undi tidak percaya terhadapnya.

“Tidak apa, itu ada peruntukannya dalam Enekmen Negeri Selangor. Jadi bila sudah ada dalam enakmen, apa pun boleh dibuat mengikut peruntukan.

mb“Saya tidak buat spekulasi dalam hal usul tidak percaya ini,” katanya ketika ditemui media di Hotel Holiday Villa Subang Jaya, semalam.

Sejak kebelakangan ini, wujud desakan supaya Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang itu meletakkan jawatan supaya digantikan dengan ‘individu yang lebih layak’.

Namun, tinjauan Selangor Kini terhadap suara rakyat di laman sosial berkata sebaliknya dan memberikan kepercayaan penuh kepada Menteri Besar Selangor pertama daripada Pakatan Rakyat itu.

-NFN-


Pengarang :