Selangorkini
SELANGOR

AKTIVITI YB: ADUN Gombak Setia agih kurma untuk berbuka

Oleh: AFEEQA AFEERA

GOMBAK, 10 JULAI: Sebanyak 500 pek kurma bagi tujuan berbuka puasa diagihkan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dewan Undangan negeri (DUN) Gombak Setia kepada peniaga dan pengunjung Bazar Ramadan di Pinggiran Batu Caves dan Taman Samudera, dekat sini, baru-baru ini.

Sumbangan sempena Ramadan itu disampaikan ADUN Gombak Setia, Hasbullah Mohd Ridzwan dengan kerjasama Dewan Pemuda PAS Kawasan Gombak (DPPG).

20140708_174647Selain kurma, risalah Ramadan dan belon percuma turut diagihkan kepada golongan kanak-kanak sepanjang Ops Terjah Bazar yang dilakukan selama dua hari berturut-turut.

Hasbullah berkata, sumbangan ikhlas itu adalah untuk menyemarak dan mengimarahkan lagi sambutan bulan Ramadan terutama kepada pengunjung di Bazar Ramadan.

“Pemberian itu sebagai tanda keprihatinan PAS dan ADUN khasnya untuk masyarakat yang beragama islam, penduduk dan peniaga tanpa mengira fahaman politik dan kaum.

“Ia juga adalah peluang untuk kita mendekati, berinteraksi dan bersama menghayati bulan penuh kemuliaan ini,” katanya ketika ditemui selepas selesai mengagihkan kurma.

10477934_669948556423081_244509887011251978_nHasbullah yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Selangor berkata, adalah menjadi tanggungjawab wakil rakyat untuk sentiasa peka dan menjaga keakraban bersama rakyat supaya mereka berasa lebih dihargai.

Kebanyakan pengunjung dan peniaga memberi maklum balas positif kerana bukan saja dapat bertemu lebih erat dengan pimpinan DPPG dan ADUN, bahkan dihargai dengan cara demikian.

Hadir sama, Ketua Pemuda PAS kawasan Gombak, Syarhan Humaizi Halim; Pengurus PKM Gombak Setia, Ramli Talib; Ahli Majlis MPS Zon 11, Mohamad Azizul Abu Bakar dan AJK DPPG.

Selain pengedaran kurma, Hasbullah turut bertarawih dan menyampaikan tazkirah serta sumbangan wang untuk Surau Sunway Batu Caves.

-NFN-


Pengarang :