Selangorkini
SELANGOR

Datum Jelatek capai sasaran lebih 100% pendaftaran bumiputera

ccsb-ads

Oleh: HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 15 JAN: Projek Datum Jelatek di Taman Keramat, Kuala Lumpur, mendapat sambutan apabila menerima pendaftaran bakal pembeli
bumiputera melepasi sasaran ditetapkan.

Ketua Pegawai Operasi DatumCorp International Sdn Bhd (DatumCorp), Shytul Shahryn Mohamad Shaari berkata, setakat ini 1,097 pembeli bumiputera mendaftar dan angka dicatat itu melebihi daripada 674 unit disediakan.

“50 peratus dari unit itu dikhususkan kepada bakal pembeli bumiputera serta diskaun 10 peratus, tetapi sehingga kini kami menerima pendaftaran bakal pembeli melepasi 100 peratus dari penawaran unit projek Datum Jelatek itu.

datumjelatek01“Saya yakin golongan bumiputera yang selama ini adalah pembeli terbesar projek Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) akan tertarik dengan potensi Datum Jelatek sebagai kediaman ideal,” katanya dalam kenyataan media.

Shytul Shahryn berkata, jumlah pendaftaran itu membuktikan ramai bakal pembeli terutama bumiputera mampu memiliki kediaman mewah di tengah bandar raya Kuala Lumpur.

Katanya, semua penjualan unit kediaman projek terbabit dijalankan sepenuhnya DatumCorp dan agen hartanah dilantik syarikat milik penuh PKNS itu.

LOGO-PKNS“Projek Datum Jelatek adalah satu pembangunan berprestij tinggi dimajukan DatumCorp seluas 5.65 ekar adalah gabungan perkongsian bijak antara PKNS dan Kerajaan Negeri serta penduduk setempat bagi memperbaiki mutu kehidupan rakyat di kawasan Jelatek dan seluruh Selangor khususnya.

“Selain itu, pembangunan semula juga sejajar dengan matlamat Kerajaan Negeri untuk memperbaharui bangunan usang di kawasan bandar selaras dengan projek pembangunan ekonomi Selangor,” katanya.

-NFN-


Pengarang :