Selangorkini
NASIONAL

PKR terbuka jalin kerjasama atas prinsip keadilan

Oleh: NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 29 JULAI: Parti Keadilan Rakyat (PKR) bersedia menjalin kerjasama dengan semua pihak atas prinsip menegakkan keadilan untuk rakyat Malaysia bukan berdasarkan emosi.

Naib Presiden PKR, Tian Chua, berkata ia termasuk mengadakan kerjasama dengan mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

tian chua pic“Kita harus berbincang secara kolektif apa yang harus dibuat. Kita tak tawar kerjasama kerana emosi tetapi melihat apa agenda yang akan dibawa oleh mana-mana ahli politik sama ada Tun Dr Mahathir, Muhyiddin atau sesiapa sahaja.

“Paling penting adalah apa agenda yang mereka perjuangkan. Sebelum kita buat sebarang keputusan arah tuju, kena lihat apakah hakikat, hasilnya dan perjuangan ini akan bawa ke mana.

“Kita akan berbincang dalam sehari dua dan memantau keadaan dari semasa ke semasa sebelum buat keputusan,” katanya kepada Selangor Kini.

Terdahulu, Muhyiddin digugurkan daripada kerusi Timbalan Perdana Menteri dalam satu rombakan kabinet oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Rombakan itu dikaitkan dengan percubaan Najib untuk menyelamatkan kedudukan beliau sebagai Perdana Menteri dan juga siasatan 1MDB.

-NFN-


Pengarang :