Selangorkini
SELANGOR

Jamal & konco cuba kaburi mata rakyat skandal 1MDB

Oleh : AFEEQA AFEERA

SHAH ALAM, 10 OKT : Penganjuran himpunan mengkritik Kerajaan Selangor hanya tindakan terdesak Umno-Barisan Nasional (BN) untuk mengalih skandal pemimpin negara.

Exco Kemiskinan, Kerajaan Prihatin dan Pekerja Ladang, V Ganabatirau, berkata tumpuan rakyat kini terarah kepada siasatan 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) dan derma RM2.6 bilion yang masih menjadi tanda tanya.

PC YB Ganabatirao (1)Justeru katanya kumpulan itu didakwa diwujudkan untuk mengaburi mata rakyat dengan mengaitkan agama, sentimen perkauman dan fitnah.

“Rakyat tanpa mengira agama atau kaum di seluruh negara sudah tahu kerajaan di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Razak membimbangkan masa depan anak cucu kita.

“Maka diwujudkan kumpulan begini untuk mengaburi mata rakyat dan mengalih tumpuan sedangkan rakyat sudah bijak menilai perkara sebenar,” katanya kepada Selangor Kini.

Beliau berkata demikian sebagai respon kepada himpunan “Selamatkan Negeri Selangor daripada Kerajaan Pakatan Cacamarba” yang dirancang di Ampang.

Himpunan itu akan dikepalai Ketua Umno Sungai Besar, Datuk Jamal Md Yunos, orang kuat di sebalik himpunan baju merah pada 16 September lalu.

EZY


Pengarang :