Selangorkini
SELANGOR

DNS serah surat gesa rawatan segera DSAI 16 November

Oleh: AFEEQA AFEERA

SHAH ALAM, 13 NOV: Dewan Negeri Selangor (DNS) akan menulis surat kepada Kerajaan Persekutuan untuk menggesa supaya bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim diberi rawatan segera.

Speaker DNS, Hannah Yeoh, berkata surat itu ditujukan kepada tiga pihak iaitu Perdana Menteri, Menteri Dalam Negeri dan Menteri Kesihatan.

“Disebabkan usul ini sudah diluluskan, maka pada Isnin nanti (16 November) dewan akan menulis surat kepada Datuk Seri Najib Razak, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Datuk S Subramaniam.

Hannah“Ia bertujuan memaklumkan kepada mereka bahawa DNS meluluskan usul ini dan meminta perhatian serius diambil berkenaan perkara ini supaya Anwar segera menerima rawatan,” katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan sidang DNS di Dewan Annex, di sini, hari ini.

Terdahulu, Adun Selangor dalam pembentangan usul menggesa supaya Kerajaan Negeri mengambil tindakan segera mendesak Kerajaan Persekutuan supaya memberi rawatan kepada Anwar yang juga Penasihat Ekonomi Selangor.

Mengulas sesi DNS kali ini, Hannah yang juga Adun Subang Jaya, berkata sebanyak sembilan penyata usul dikemukakan termasuk pelantikan Senator mewakili Selangor.

Sidang DNS akan berhenti seketika dan bersambung semula, pada Mac 2016.

-NFN-


Pengarang :