Selangorkini
SELANGOR

Gagal cipta gol, Selangor terima padah

OLEH : HAFIZAN TAIB

BANDAR JENGKA, 9 APR: Biarpun mempamerkan persembahan baik, namun sedikit kesilapan membawa padah kepada Selangor sehingga tewas kepada Felda United FC malam tadi.

Penolong Jurulatih, K Gunalan, berkata The Red Giants gagal menterjemahkan banyak peluang diperoleh dengan jaringan gol seperti mana diharapkan.

Katanya, sekiranya ia berjaya dilakukan mungkin keputusan perlawanan berbeza.

Sel Fel (1)“Walaupun kita dapat banyak peluang di depan gol lawan dan pemain sudah berusaha bersungguh-sungguh tetapi tidak menyelesaikannya,” katanya kepada media selepas perlawanan Selangor menentang Felda United FC di Stadium Tun Abdul Razak, malam tadi.

Perlawanan dalam aksi Liga Super itu menyaksikan Felda United FC mengalahkan Selangor 3 – 1.

Kemenangan tuan rumah dicipta melalui gol jaringan Muhammad Hadin Azman pada minit kesembilan, Zah Rahan Krangar (m74) dan Francis Forkey Doe (m77) manakala gol saguhati Merah Kuning dijaringkan Patrick Ronaldinho Wleh (m67).

Beliau berkata, Selangor berjaya menyaingi cabaran pasukan lawan dengan gol penyamaan tetapi sedikit kesilapan membuka ruang hingga kemenangan memihak kepada mereka.

Sel Fel“Ketinggalan satu gol kosong, Selangor kembali dengan gol penyamaan tetapi Felda United selepas itu menjaringkan dua gol di mana berlaku kesilapan dalam barisan pertahanan kita,” katanya.

Gunalan juga menepis tanggapan pasukan menghadapi tekanan selepas Selangor seri 2 – 2 ketika menentang Kedah tempoh hari.

Katanya, pemain sentiasa berusaha mempamerkan aksi terbaik dan faham betapa pentingnya setiap perlawanan untuk mendapatkan mata penuh.

Sementara itu, Ketua Jurulatih Felda United FC, Irfan Bakti menghamburkan pujian kerana persembahan baik pemain hingga berjaya meraih kemenangan itu.

Katanya, berhadapan pasukan seperti Selangor memberikan cabaran hebat dan pemain berjaya mengatasinya dengan menerusi persembahan cemerlang.

LrMobile0904-2016-1221218101006063024“Saya puji kepada pemain telah menunjukkan satu permainan yang baik dan tahniah kerana berjaya mengutip tiga mata,” katanya.

Beliau berkata, kejayaan menundukkan Terenganu 4 – 1 dalam perlawanan sebelum ini turut memberi motivasi berguna kepada pemain dalam menghadapi perlawanan berkenaan.

“Kita akan fokus untuk perlawanan seterusnya dan diharapkan bila bermain di tempat sendiri kita akan mengutip mata,” katanya dalam usaha Felda United FC mengukuhkan kedudukan dalam carta liga.

-nR-


Pengarang :