Selangorkini
SELANGOR

AFC: Tiada penggiliran, hanya pemain terbaik dipilih

OLEH : NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 8 MEI: Semua pemain Selangor perlu menunjukkan aksi terbaik dan kesungguhan 100 peratus bagi memastikan tempat dalam kesebelasan utama ketika menentang Tampines Rovers F.C pada Selasa ini.

Jurulatih Selangor, Zainal Abidin Hassan, berkata pertembungan terakhir peringkat kumpulan E pada saingan Piala AFC itu merupakan perlawanan penting bagi melayakkan ke peringkat kedua kalah mati.

ZAINAL RED GIANTS“Bagi saya penggiliran pemain tidak akan berlaku. Pemain terbaik dan cergas diturunkan, cuma dua pemain digantung Saiful (Ridzuwan Selamat) dan Mohd Hafiz Kamal tidak akan beraksi,” kata Zainal.

Beliau berkata demikian selepas tamat perlawanan Piala Sultan Selangor antara Pilihan Selangor dan Pilihan Singapura di Stadium Shah Alam malam tadi.

Ketika ditanya sama ada perlawanan Piala Sultan Selangor malam tadi mampu merencatkan persediaan menghadapi Tampines Rovers F.C nanti, Zainal menjelaskan pemainnya sudah bersedia dari segi fizikal dan mental.

“Pertama kita terlepas peluang memiliki Piala Sultan Selangor. Bagaimanapun pada separuh masa pertama kita bermain dengan baik dan separuh masa kedua, kita buat pertukaran ada pro dan kontranya tetapi yang bagusnya ada pemain yang dah lama tak dapat beraksi berpeluang beraksi.

“Cuma kita ambil mudah dengan pasukan lawan yang hanya bermain 10 orang dan kita harap ada pengajaran pada perlawanan malam ini dan harus diperbaiki dengan mengambil iktibar,” kata Zainal.

EZY


Pengarang :