Selangorkini
NASIONAL

Keputusan PRN: Pengajaran untuk bangkit lebih cemerlang – Xavier

OLEH : NAEEM RAFFI

KUCHING, 8 MEI : Pakatan Harapan disaran mengambil langkah yang lebih sepakat bagi membentuk sebuah gabungan pembangkang lebih kuat.

Pengarah Pilihanraya KEADILAN Sarawak, Dr Xavier Jayakumar, berkata keputusan Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak kali ini wajar dijadikan pengajaran.

GOPR0392“Gabungan politik memerlukan semua pihak untuk bekerja bersama-sama bagi mendapatkan hasil terbaik, ia harus menjadi pengajaran untuk kedua-dua pihak dan Pakatan Harapan.

“Kita perlu membuat persediaan untuk pilihan raya umum akan datang sebagai satu gabungan mantap demi manfaat rakyat Sarawak dan Malaysia secara keseluruhannya,” katanya dalam sidang media di Bilik Gerakan Utama (BGU) di sini, semalam.

Naib Presiden KEADILAN itu turut merakamkan penghargaan kepada rakyat diatas kepercayaan mereka terhadap tiga calon yang dipilih semula iaitu di Ba’Kelalan (Baru Bian), Batu Lintang (See Chee How) dan Krian (Ali Biju).

Mengulas lanjut, Xavier percaya tindakan Kerajaan Persekutuan mengumumkan pelbagai peruntukan ‘segera’ kepada Sarawak dalam tempoh berkempen menjadi faktor membawa kepada kemenangan besar BN Sarawak.

-nR-


Pengarang :