Selangorkini
SELANGOR

SACC meriahkan Ramadan dengan Nikmat Iftar

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 19 MEI: Bufet Ramadan 2016 di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), di sini, tampil dengan tema ‘Nikmat Iftar’ akan menyajikan lebih 100 masakan selera minang dengan gabungan selera Malaysia untuk dinikmati orang ramai.

Ia meneruskan tradisi SACC saban tahun dengan objektif dibawa melalui majlis itu ialah berbakti melalui program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) kepada masyarakat.

Pengarah F&B SACC, Mohd Rawi Abu Bakar, berkata tahun ini SACC mengorak langkah baru dengan program CSR ‘Bubur Lambuk – Nikmat Iftar’.

foodsacc 1“Pengagihan bubur lambuk secara percuma kepada orang ramai akan diadakan di luar kawasan Westside Bistro berhampiran pintu barat SACC setiap hari Jumaat di bulan Ramadan, mulai jam 3 petang

“Ia bertujuan untuk sama-sama berkongsi nikmat dan berkat berpuasa dalam Ramadan bersama orang ramai,” katanya.

Dengan harga baucar RM88.00+ untuk dewasa dan RM44.00 (kanak-kanak 7 hingga 10 tahun), manakala kanak-kanak di bawah enam tahun dijamu secara percuma, SACC menawarkan kepakaran dalam setiap masakan disajikan.

Menariknya, tersedia hidangan kemuncak bufet iaitu Kambing Kebuli, masakan berasal dari Timur Tengah yang biasanya dihidangkan sempena sambutan Maulidur Rasul dan
SACC berusaha membawa pengaruh itu kepada masyarakat setempat yang memberi sambutan baik hingga diangkat menjadi hidangan rasmi.

foodsacc 2“Pada Ramadan lalu, Chef Eksekutif, Jamil Napiah dan Sous Chef, Rizal Nahar memperkenalkan Sup Periuk yang mendapat sambutan menggalakkan dengan SACC menjadikannya satu lagi hidangan rasmi Bufet Ramadan SACC.

“Jangan lepaskan peluang menikmati sup ini kerana citarasanya yang sempurna hasil gabungan rempah ratus bersama ayam, daging, kambing, bahagian ekor dan tulang,” katanya.

Promosi ‘Early Bird’ kini sedang berlangsung menawarkan baucar Bufet Ramadan dengan harga serendah RM68+ dan bagi mereka merancang untuk berbuka bersama rakan niaga atau kaum keluarga, ini adalah peluang terbaik untuk mendapatkan penjimatan tinggi.

Semua pembayaran mesti dibuat pada 31 Mei dan selepas tarikh itu, harga jualan RM88+ akan berkuatkuasa dan pihak yang ingin membuat tempahan awal, boleh menghubungi SACC di talian 03-55118813.

foodsacc 4Sementara itu, Mohd Rawi berkata, bagi pelanggan korporat, Pakej Korporat bermula pada harga RM40+ dengan jumlah minima tetamu seramai 50 orang.

“Pakej ini menyediakan ruang khas untuk tetamu dan anda boleh menghubungi SACC untuk berbicang bagi memastikan sambutan Ramadan berjalan lancar dan menjadi satu pengalaman sukar dilupakan,” katanya.

Menariknya Nikmat Iftar kali ini, Aidilfitri Bazaar akan berlangsung di Tingkat 1, SACC mulai jam 10 pagi daripada 13 Jun hingga 3 Julai ini.

Sambil menjamu selera, pengunjung turut dapat membuat persiapan menyambut Aidilfitri tahun ini.

Orang ramai turut berpeluang memenangi baucar Nikmat Iftar secara percuma melalui kuiz di halaman Facebook SACC dan pastikan anda mengikuti pengumumannya di situ: SACCOfficialnew dan Instagram: shahalamconventioncentre

Untuk sebarang pertanyaan, boleh menghubungi SACC di talian 03-5511 8858 atau layari www.sacc.com.my.

-NFN-


Pengarang :