MSL: Selangor tewas 0-1 kepada Pahang | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

MSL: Selangor tewas 0-1 kepada Pahang

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 10 SEPT: Selangor menempah laluan berliku dalam misi menduduki tempat ketiga Liga Super apabila tewas 0-1 kepada Pahang.

Beraksi di Stadium Shah Alam, anak buah K Gunalan gagal memanfaatkan peluang beraksi di laman sendiri tambahan pula tanpa kelibat pemain import utama Patrick Ronaldinho Wleh dan Mauro Olivi.


Selangor terlebih dahulu mengasak menerusi gerakan ketua pasukan, Andik Vermasyah namun Ahmad Hazwan Bakri gagal melakukan sepakan pada minit kesembilan.

Dua minit kemudian, Mohad Nasril Nourdin mempamerkan aksi cemerlang dengan menghalang dua percubaan berturut-turut daripada S Veenod dan Andik daripada memecah kebuntuan awal.

Pahang yang kerap mengasak ke kubu Selangor akhirnya membuka tirai jaringan menerusi rembatan Pablo Andres Vranjican ke penjuru kiri gawang Selangor pada minit ke-32.

Selang empat minit kemudian, Pahang hampir menjarakkan kedudukan kepada 0-2 namun dibatalkan kerana terlebih dahulu mengasari penjaga gol, Norazlan Razali.

img_20160910_225827_461Bersambung babak kedua, Andik hampir menyamakan kedudukan buat Selangor namun rembatan lencong dari luar kotak penalti pada minit ke-51 berjaya ditolak keluar Mohd Nasril Nourdin.

Faysal Shayesteh hampir membolosi gawang Selangor pada minit ke-75 namun sepakan percuma beliau berjaya ditepis keluar Norazlan.

Dengan keputusan itu, Selangor kekal di tempat keempat dibelakang Kedah yang menduduki tempat ketiga dengan perbezaan enam mata.

EZY

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next