UNISEL-FABA jalin kerjasama perkasa Bioteknologi | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

UNISEL-FABA jalin kerjasama perkasa Bioteknologi

OLEH NAEEM RAFFI

SHAH ALAM, 1 DIS: Universiti Selangor (UNISEL) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bersama Federation of Asian Biotech Association (FABA) dalam usaha memperkasakan bidang bioteknologi, pada 29 November lalu.

Prof (E) Dato’ Dr. Abdul Latif Ibrahim yang juga merupakan Pengarah Institut Bio-IT Selangor berkata, MoU itu juga bertujuan membina hubungan di antara Institut Bio-IT Selangor dengan FABA.


“Ini juga merupakan kerjasama di antara dua negara, Malaysia dan kerajaan negeri Hyderabad, India dalam memperkasa bidang bioteknologi,” katanya.

UNISEL diwakili Naib Canselor UNISEL, Prof Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman, manakala FABA diwakili Prof Dr Prakash Babu dari University of Hyderabad, India.

4Turut berlangsung adalah majlis menandatangani Surat Hasrat (LoI) di antara UNISEL dengan King Abdullah University of Science and Technology, Arab Saudi (KAUST).

LOI disempurnakan Prof Redzuan sementara KAUST diwakili Dr. John Archer.

“Ini merupakan permulaan kerjasama antara UNISEL dan KAUST bagi projek penyelidikan micro-algae,” katanya.

-nR-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next