Jangan terlepas peluang nikmati Selangor Brain Bank | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Jangan terlepas peluang nikmati Selangor Brain Bank

OLEH LIZAWATI MADFA

SHAH ALAM, 9 JAN: Rakyat Selangor berkelayakan berpeluang menikmati tawaran biasiswa penuh pengajian Doktor Falsafah (PhD) menerusi Program Selangor Brain Bank.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, tawaran terbuka untuk pengajian PhD di universiti terkemuka luar negara bagi pengajian tahun 2017.


“Selangor komited untuk menyediakan sumber kepakaran dalam pelbagai bidang strategik yang merupakan asas penting pemangkin kepada pembangunan lestari selaras dengan konsep #SmartSelangor.

Azmin-Rakyat“Layari dan muat turun borang permohonan di laman web: http://tkwbns.selangor.gov.my/pů/index.php/muat-turun-borang,” katanya di laman Facebook rasminya.

Tawaran terbuka kepada rakyat Selangor dan penjawat awam berstatus tetap atau kontrak di bawah pentadbiran Kerajaan Negeri untuk tempoh lima tahun sebelum atau pada 31 Januari 2017.

Permohonan perlu dikemukakan melalui Ketua Jabatan dan tertakluk kepada peraturan perkhidmatan awam yang sedang berkuatkuasa.

Individu berkhidmat di sektor swasta negeri untuk tempoh lima tahun juga digalakkan memohon dengan mendapatkan surat pengesahan majikan.

Keutamaan diberikan kepada calon yang mahir dan menguasai lebih daripada satu bahasa antarabangsa.

Tawaran dibuka hanya untuk pengajian sepenuh masa di 50 universiti terkemuka luar negara yang tersenarai di QS World University Ranking.

Pemohon yang berjaya akan disenarai pendek untuk ditemuduga, sementara permohonan yang tidak mendapat maklum balas dalam tempoh sebulan selepas tarikh tutup dianggap tidak berjaya.

-nR-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next