Selangorkini
BERITA UTAMA SELANGOR

PEKAWANIS serah sumbangan sempena Tahun Baru Cina

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 30 JAN: Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor (PEKAWANIS) melalui ADN Selat Klang melawat 13 warga emas dan orang kelainan upaya (OKU) dalam kalangan kaum Tionghua bagi menyampaikan beberapa hadiah dan sumbangan wang.

ADN Selat Klang, Halimah Ali berkata, beliau bersama petugas PAS dan Briged Amal Selat Klang menyerahkan sumbangan daripada PEKAWANIS kepada 13 penerima di sekitar Teluk Pulai, pada 26 Januari lalu.

“Sumbangan itu mensasarkan golongan warga emas dan OKU berbangsa Cina bagi meringankan beban mereka menyambut Tahun Baru Cina.

pekawanis (3)“Selain menyerahkan sumbangan, saya sempat menziarahi dan bertanya khabar, di samping melihat hasil lukisan yang unik oleh seorang belia OKU,” katanya dalam kenyataan.

Pada masa sama, seramai 400 rakyat Selat Klang yang menyambut perayaan Tahun Baru Cina menerima baucer Jom Shopping, pada hari itu.

“Kita mahu orang Cina gembira ketika menyambut perayaan Tahun Baru Cina bersama keluarga tersayang,” katanya.

Difahamkan, pemberiaan baucer itu dilakukan melalui tiga fasa iaitu pada 17, 24 dan 26 Januari lalu yang diadakan di Pasaraya Econmart berhampiran pejabat ADUN Selat Klang.

Turut hadir ialah Ketua Komuniti Kaum India Selat Klang, Radhakrishnan; Ketua DHPP Selat Klang, Ramanchandran dan Pegawai Khas Ahli Majlis MPK, Ismail Rabbani.

-NFN-


Pengarang :