Selangorkini
SELANGOR

PPAS sasar 1 juta pengunjung, tingkat fasiliti perpustakaan

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 27 JAN : Perpustakaan Raja Tun Uda (PPAS) mensasarkan kemasukan 1 juta pengunjung untuk tempoh 2017 ini.

Pengarahnya, Mastura Muhamad berkata, pihaknya yakin jumlah tersebut mampu dicapai berpandukan peningkatan hasil kemasukan jumlah pengunjung untuk tahun sebelumnya.

“2016 menyaksikan kejayaan besar PPAS kerana untuk tahun 2014 kami menerima jumlah kedatangan pengunjung sekitar 814,000 orang.

“Seterusnya pada tahun 2015, jumlah tersebut agak menurun kepada 696,000 pengunjung.

“Namun 2016 jumlah tersebut meningkat mendadak kepada 909,000 pengunjung dalam keadaan fasiliti dan kawasan tempat letak kenderaan yang sedang dibina ketika itu.

Worlwide PPAS (2)“Justeru untuk tempoh 2017, kami optimis mengharapkan peningkatan kepada sejuta pengunjung berpandukan kempen dan program yang dirangka,” katanya kepada SelangorKini.

Mastura ditemui pada Majlis Penyerahan Sumbangan RM50,000 Worldwide Holding Berhad di Dewan Utama PPAS, semalam.

Usaha murni itu dibuat selaras penjenamaan korporat Wordwide Holding untuk terus konsisten melaksana inisiatif tanggungjawab sosial (CSR).

Dalam perkembangan lain, Mastura berkata, kemudahan PPAS kini dilengkapi fasiliti 600 tempat letak kenderaan tambahan lebih luas dan dapat menampung kepadatan pengunjung.

Bahkan, PPAS kini turut menyediakan pelbagai sumber dan keperluan bahan bacaan yang sesuai untuk semua golongan masyarakat.

-nR-


Pengarang :