BERITA UTAMA SELANGOR

‘Wajah’ Selangor di awan biru, FireFly promosi pelancongan negeri

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SUBANG JAYA, 20 JAN : Julung kalinya, imej pelancongan negeri dipaparkan di badan pesawat milik Syarikat Penerbangan, FireFly untuk tempoh 2017 ini.

Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong berkata, komitmen tersebut dilaksanakan sebagai kaedah baru mempromosikan pelancongan Selangor.

Beliau berkata, usaha tersebut dilaksanakan menerusi Pemeteraian Memorandum Persefahaman (MOU) Tourism Selangor dan FireFlyz di Subang Skypark Airport, di sini, semalam.

Tourism (7)“Inisiatif ini digerakkan sebagai usaha Kerajaan Negeri bersama Tourism Selangor menggalakkan kedatangan jumlah pelancong tempatan dan luar untuk melancong ke Selangor.

“Saya yakin permulaan kerjasama ini akan membuka peluang kepada Tourism Selangor menjalinkan kerjasama yang lebih besar bagi memperkenalkan produk pelancongan negeri kepada masyarakat luar,” katanya.

Majlis Pemeteraian MOU berkenaan turut disaksikan Pengarah Esekutif FireFly, Ignatius Ong dan Pengarah Urusan Tourism Selangor, Noorul Ashikin Mohd Din.

Pemeteraian tersebut menyaksikan Selangor mendahului pemasaran produk pelancongan negeri menerusi pengiklanan pengangkutan udara.

Tourism (2)Sementara itu, dua buah pesawat dari perjalanan ke Singapura – Subang Jaya digunakan bagi tujuan promosi itu.

Imej pada badan kedua-dua pesawat memaparkan keindahan produk pelancongan negeri antaranya di Sekinchan, Klang, Shah Alam, dan Pulau Carey.

Bukan sekadar itu, kepingan poster turut dilekatkan pada bahagian dalam pesawat bertujuan memberi maklumat kepada penumpang terhadap industri pelancongan negeri.

-nR-


Pengarang :