RMS lancar ‘SAY Ignite 2017’, cungkil bakat anak muda | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

RMS lancar ‘SAY Ignite 2017’, cungkil bakat anak muda

OLEH NAZLI IBRAHIM

SUBANG, 16 FEB: Bagi meningkatkan pembabitan belia dalam kegiatan berasaskan komuniti aktiviti seni dan budaya, hiburan, keusahawan, sukan dan kesihatan, Selangor Youth Community (SAY) mengambil inisiatif menganjurkan ‘SAY Ignite 2017’ pada April nanti.

Pengasas dan penaung SAY, Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah, bertitah program itu terbahagi kepada usaha mencungkil bakat di peringkat akar umbi dan menyediakan wadah untuk golongan belia membentangkan idea dalam pelbagai isu membabitkan generasi muda.


IMG_20170215_173404-800x533“SAY adalah satu platform untuk belia daripada pelbagai latar belakang dan bangsa serta akar umbi masyarakat ke arah golongan yang lebih berdaya maju untuk bersama membantu antara satu sama lain mencapai kemajuan dan inilah sebabnya mengapa saya memulakan SAY,” titah baginda.

Baginda bertitah demikian pada Majlis Pelancaran Selangor IGNITE 2017, di Hotel Sunwar Resort Hotel & Spa di sini, petang semalam.

Jelasnya, SAY juga menjalin berkerjasama rapat dengan rakan strategiknya iaitu kerajaan, sektor korporat dan golongan belia bagi memastikan program bengkel dan ceramah motivasi mencapai matlamatnya.

Titah baginda, anak muda bukan sahaja pemimpin dan harapan masa hadapan, malahan mampu menjadi pemimpin baik hari ini sekiranya mendapat bimbingan betul.

Manakala, program mencari bakat iilhamkan daripada program ‘Britain Got Talent’ iaitu program ‘SAY Ada Gaya’ pula bakal melibatkan peserta berusia di antara 18 hingga 35 tahun, sama ada dilahirkan, menetap atau bekerja di Selangor.

Belia berminat dikehendaki menghantar video dan sepuluh peserta terbaik berpeluang membuat persembahan di peringkat separuh akhir sebelum tiga peserta terbaik bakal mengadakan persembahan pada SAY Ignite 2017.

-nR-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next