Aksi B-16 Selangor, Singapura hangatkan Piala Sultan Selangor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Aksi B-16 Selangor, Singapura hangatkan Piala Sultan Selangor

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 16 FEB: Piala Sultan Selangor yang bakal berlangsung 6 Mei ini bakal dimeriahkan lagi dengan acara baru, Piala Cabaran Sekolah-Sekolah Selangor – Singapura Bawah 16 Tahun (B-16).

Pengenalan acara tambahan itu mendapat perkenan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah membabitkan perlawanan bola sepak skuad sekolah menengah B-16 Selangor menentang B-16 Singapura bagi menyuntik inspirasi muda menjadi sehebat idola mereka.


Ahli Jawatankuasa Media, Publisiti dan Buku Cenderamata Piala Sultan Selangor, Necia Abdullah berkata, piala cabaran diperkenalkan itu akan menjadi perlawanan pembuka tirai pada sebelah petang sebelum acara sebenar perlawanan pasukan Veteran dan Pilihan bermula.

PIALA SULTAN SELANGOR“Perlawanan skuad B-16 ini hanyalah untuk acara pembuka tirai pada sebelah petang kerana ingin mengekalkan keaslian Piala Sultan Selangor.

“Ketika ini skuad itu masih belum dibentuk, namun kita memilih juara dari sekolah terpilih bagi menguatkan pasukan,” katanya menerusi laporan akhbar.

Menurutnya, Pengerusi Piala Sultan Selangor, Tan Sri Abd karim Munisar sudah berbincang dengan Jabatan Pendidikan Negeri Selangor dan akan menyediakan sekurang-kurangnya lima atau enam buah bas bagi membawa penyokong ke Stadium Nasional Singapura.

Piala Sultan Selangor yang diperkenalkan pada 2001 oleh Sultan Selangor bertujuan mengembalikan nostalgia kehebatan pemain bola sepak negara khususnya The Red Giants dan Singapura yang kerap bertembung dalam aksi final Piala Malaya dan Piala Malaysia.

-nR-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next