Met Malaysia: Angin kencang, laut bergelora dijangka esok hingga Khamis | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Met Malaysia: Angin kencang, laut bergelora dijangka esok hingga Khamis

KUALA LUMPUR, 26 FEB: Angin kencang timur laut dan laut bergelora dijangka berlaku di kawasan perairan Kelantan, Terengganu dan Pahang esok sehingga Khamis ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia dalam kenyataan hari ini menyatakan angin kencang berkelajuan 40 hingga 50 kilometer sejam (kmsj) dengan ketinggian ombak sehingga 3.5 meter itu berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut.

Selain itu kawasan pantai di Kelantan, Terengganu dan Pahang terdedah kepada kejadian kenaikan paras air laut dijangka pada Selasa sehingga Khamis ini.


Angin kencang dan keadaan laut bergelora turut melanda kawasan perairan Samui, Tioman, Bunguran, Condore, Reef North, Layang-Layang dan Palawan pada Isnin hingga Khamis ini, dengan angin kencang pada kelajuan 40 hingga 50 kmsj dan ketinggian ombak sehingga 3.5 meter.

Keadaan itu berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi dan sukan laut, menurut kenyataan itu.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next