Pelbagai program menarik sempena Tahun Melawat Klang 2017 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Nurul Farina Nazlan

Pelbagai program menarik sempena Tahun Melawat Klang 2017

OLEH NAZLI IBRAHIM

KLANG, 6 FEB: Bandar Diraja Klang bersedia menyambut kedatangan pelancong dengan menyediakan pelbagai program menarik sepanjang Tahun Melawat Klang 2017 berlangsung selain memiliki pelbagai destinasi menarik untuk dilawati.

teng01Exco Pelaburan, Perindustrian dan Perdagangan, Industri Kecil dan Sederhana (IKS) dan Pengangkutan, Dato’ Teng Chang Khim berkata, antara destinasi menarik yang boleh dikunjungi adalah Istana Alam Shah dan Royal Klang Heritage Walk.


“Tahun 2017 adalah tahun melawat Klang membabitkan kerjasama Majlis Perbandaran Klang dengan Tourism Malaysia yang mengambil inisiatif untuk meningkatkan dan menperkenalkan produk pelancongan yang ada di daerah Klang bagi menarik lebih ramai pelancong dalam juga luar negara ke daerah ini.

“Klang antara penempatan tertua di Tanah Melayu mempunyai sejarah penting yang perlu dipelihara dan diketengahkan termasuk kegemilangan sejarah bandar itu sebagai bandar warisan yang turut diperkenalkan sebagai bandar diraja serta mempunyai peninggalan sejarah apabila masih mengekalkan bangunan warisan lama,” kata Chang Khim.

Beliau berkata demikian dalam ucapan alu-aluannya pada Majlis Rumah Terbukan Tahun Baru Cina 2017 di Kompleks Sukan Pandamaran, di sini, pada 5 Februari lalu.

Katanya, antara program yang sudah diatur sepanjang tahun ini adalah Jom Berkelah di Klang, We Love Klang Tresure Hunt, Lawatan ke Pulau Ketam, Pertandingan Memancing Selat Tirai di Tanjung Harapan, Klang Art Festival, Pertandingan Fotografi di Jambatan Kota, Kayuhan Basikal Klasik dan We Love Klang Food Festival.

-NFN-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next