SWELL lonjak Selangor destinasi tersohor pelancongan kesihatan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

SWELL lonjak Selangor destinasi tersohor pelancongan kesihatan

OLEH LIZAWATI MADFA

SHAH ALAM, 9 FEB: Ekspo Kesihatan Selangor (Selangor Wellness Expo-SWELL) diyakini mampu melonjak potensi negeri itu sebagai salah satu destinasi tersohor pelancongan kesihatan di rantau ini.

Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong berkata, Selangor kini berada di tangga ketiga di belakang Pulau Pinang dan Melaka, dari segi kedudukan rating negeri pelancongan kesihatan di Malaysia.


Katanya, Kerajaan Negeri bagaimanapun yakin Selangor mampu menyaingi kedua-dua negeri terbabit dalam beberapa tahun akan datang.

“Mereka sudah mula dengan agenda ini sejak 30 tahun lalu, dan kita baru sahaja bermula dalam dua atau tiga tahun lepas. Sebab itu kita agak ketinggalan jauh.

“Tetapi, dengan kedudukan dan status Selangor pada hari ini, saya percaya kita juga mampu sebaris mereka,” katanya pada sidang media SWELL di Pusat Konvensyen Setia Alam (SACC) di sini, hari ini.

Dianjurkan Tourism Selangor, ekspo berkenaan dijadual bermula pada 24 hingga 26 Februari 2017, di SACC.

Pada 2016, SWELL menampilkan lebih 50 pempamer dan 14 pakar kesihatan.

“Lebih 2,000 mengunjungi SWELL pada tahun sebelum ini, dan kita sasarkan pengunjung bakal mencecah 6,000 pada 2017.

“Kali ini terdapat 75 pempamer dan 22 penceramah yang bakal membincangkan topik kesihatan sepanjang tiga hari ekspo,” katanya.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next