Azmin optimis kekal hubungan baik dengan PAS | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Azmin optimis kekal hubungan baik dengan PAS

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 20 MAC: KEADILAN menyerahkan kepada pucuk pimpinan PAS untuk membuat keputusan berkenaan hala tuju antara kedua-dua parti itu dalam komponen pembangkang.

Timbalan Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, keputusan itu perlu dibincangkan pada muktamar tahunan PAS yang akan berlangsung April ini.


Katanya, beliau menganggap hubungan dengan PAS berjalan seperti biasa walaupun PAS Permatang Pauh dan Bayan Baru membuat ketetapan memutuskan hubungannya dengan parti itu.

“Kita akan bincang. Misi satu lawan satu kita masih sama, teruskan perbincangan dan tengok apa yang berlaku pada muktamar nanti.

“Kita tidak pernah putuskan hubungan dengan mana-mana pihak. Jadi, itu kita serahkan kepada kebijaksanaan PAS untuk menentukannya.

CP2A1470-800x533“Bagi pihak KEADILAN, kita mahu semua parti yang progresif, ingin lakukan perubahan bersama-sama. Pendirian kita tidak berubah,” katanya ketika media, di sini.

Pada masa sama, Mohamed Azmin menyifatkan hubungan PAS dan KEADILAN di Selangor mantap dan baik.

Katanya, kesan tindakan itu tidak mempengaruhi hubungan PAS Selangor khususnya pimpinan Exco dan sidang Dewan Negeri.

“Alhamdulillah, tiada masalah. Kerjasama PAS di Selangor cukup mantap, kita ada AMANAH, DAP, BERSATU.

“PAS Selangor juga sudah keluarkan kenyataan berkali-kali, mereka mempertahankan agenda bersama, dasar bersama Kerajaan Negeri dan dalam sidang dewan serta mesyuarat Exco.

“Exco PAS juga mempertahankan dasar Kerajaan Negeri. Saya tiada masalah, kamu boleh datang mesyuarat Exco akan datang. Mereka selalu ada untuk sokong Kerajaan Negeri,” katanya.

-AA-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next