Beregu lelaki dan campuran negara mara suku akhir Siri Super Terbuka India | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Nurul Farina Nazlan

Beregu lelaki dan campuran negara mara suku akhir Siri Super Terbuka India

SHAHA ALAM, 31 MAC: Beregu lelaki Goh V Shem-Tan Wee Kiong dan pasangan campuran, Chan Peng Soon-Goh Liu Ying mara ke suku akhir Siri Super Terbuka India di Stadium Tertutup Siri Fort, di New Delhi.

Laman web Persekutuan Badminton Dunia, www.bwfbadminton.org memaparkan V Shem-Wee Kiong yang juga pilihan utama kejohanan mara selepas menewaskan gandingan Malaysia/Indonesia, Tan Boon Heong-Hendra Setiawan (21-10, 21-17) pada pusingan kedua.

Mereka bakal berdepan naib juara Seluruh England, Li Junhui-Liu Yuchen dari China yang menyingkirkan pilihan kelima, Kim Astrup-Anders Skaarup Rasmussen dari Denmark (21-12, 23-21), pada suku akhir, hari ini.


badminton campuranSementara itu, lapor BERNAMA, Peng Soon-Liu Ying yang juga beregu campuran nombor satu negara mara selepas menundukkan gandingan Indonesia, Edi Subaktiar-Gloria Emanuelle Widjaja (21-11, 21-19).

Mereka akan berdepan pemenang perlawanan antara Kim Gi Jung-Shin Seung Chan dari Korea Selatan yang menewaskan Mathias Christiansen-Sara Thygesen dari Denmark (15-21, 22-20, 21-19), pada peringkat suku akhir.

Malaysia tidak menghantar wakil dalam tiga acara lain iaitu perseorangan lelaki dan wanita serta beregu wanita pada kejohanan yang menawarkan hadiah AS$325,000 (RM1.436 juta) itu.

Juara tiga kali Terbuka India, Datuk Lee Chong Wei turut tidak mengambil bahagian untuk memberi tumpuan bagi menjuarai Terbuka Malaysia buat kali ke-12 di Kuching, Sarawak bermula 4 hingga 9 April ini.

-NFN-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next