Selangorkini
SELANGOR

MBSA-Bandaraya Hanam erat kerjasama dua hala

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 6 FEB: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) berjaya menarik minat Delegasi Bandaraya Hanam, Korea Selatan bagi memperkasa kerjasama dua hala.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awam, Shahrin Ahmad berkata, beberapa perkara dibincangkan antaranya membabitkan cadangan pertukaran kakitangan antara kedua-dua bandar raya serta kerjasama dari aspek kebudayaan dan sukan.

“Pihak MBSA dan Bandaraya Hanam juga turut menyatakan hasrat menyertai aktiviti yang akan dianjurkan kedua-dua bandar raya pada masa akan datang,” katanya.

Seramai sembilan delegasi dari Bandaraya Hanam menyertai lawatan diketuai Pengarah Biro Keselamatan dan Pentadbiran Bandaraya Hanam, Kim Jaeyoun.

img 1001Shahrin berkata, sebelum ini, MBSA dan Bandaraya Hanam telah mula mengadakan kerjasama melalui perjanjian yang dimeterai pada 2013.

“Antara bidang kerjasama yang telah dipersetujui adalah sektor pembangunan, teknologi maklumat dan komunikasi, ekonomi dan pelaburan, serta pendidikan dan pelancongan.

“Ia merupakan kesinambungan jalinan kerjasama antarabangsa yang bermula sejak 2013 sebagai salah satu inisiatif pihak MBSA menjadikan Shah Alam sebuah bandar raya bertaraf dunia,” katanya.

-nR-


Pengarang :