Morib Beach Ultimate Frishbee, rancak pelancongan sukan MDKL | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Morib Beach Ultimate Frishbee, rancak pelancongan sukan MDKL

OLEH ERMIZI MUHAMAD

MORIB, 19 MAC: Penganjuran Program Morib Beach Ultimate Frishbee diyakini mampu menyuntik semangat kesukanan generasi muda di negeri ini.

Timbalan Yang Dipertua Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Mohd Yassin Alwi berkata, program anjuran sepenuhnya MDKL dengan kerjasama Tourism Selangor itu diwujudkan bagi memperkenalkan Kuala Langat sebagai daerah destinasi pelancongan sukan di Selangor.


“Program ini pada dasarnya adalah usaha daripada MDKL bagi meningkatkan serta memberi galakan supaya masyarakat menyertai aktiviti sihat.

“Sasaran kita pada awalnya terbuka kepada semua lapisan umur tetapi keutamaannya kepada golongan muda.

“Sukan ini menariknya kita jalankan di pantai pasir dengan persekitaran yang lebih mencabar dan ini menjadi tarikan terbaru kepada MDKL secara amnya juga kepada negeri Selangor,” katanya.

IMG_20170318_192007_559Beliau ditemui SelangorKini selepas hadir menyampaikan hadiah kepada pemenang program di Dataran Pantai Morib, semalam.

Penyertaan kejohanan julung kalinya ini turut mendapat sambutan baik daripada lebih 10 kumpulan mewakili pelbagai institusi pendidikan seluruh negeri.

Dalam perkembangan itu, pasukan Nest Universiti Teknologi Mara (UiTM Perlis) dinobatkan sebagai juara keseluruhan bagi kategori Senior Beach Ultimate Men’s Open 2017 dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM1000.00 berserta medal.

Pasukan AUE Universiti Teknologi Mara (UiTM Shah Alam berada di kedudukan kedua dengan membawa wang tunai sebanyak RM700.00 dan medal.

Pasukan TURF juga mewakili Universiti Teknologi Mara (UiTM Shah Alam) di kedudukan ketiga, membawa pulang wang tunai sebanyak RM500.00 dan medal.

Sementara bagi kategori Bons Ultimate Mix’s, pasukan Lycans Universiti Teknologi Mara (UiTM Shah Alam) berada di kedudukan pertamadan membawa pulang wang tunai sebanyak RM500.00 dan medal.

Pasukan Pirates Universiti Teknologi Mara (UiTM Shah Alam berjaya di tempat kedua dengan membawa pulang wang tunai RM300.00 dan medal serta Ulti Mustang Universiti Islam Antarabangsa (UIAM Gombak) berada di kedudukan ketiga dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM200.00 dan medal.

Pemain Harith Zafry dari kumpulan AUR dipilih sebagai pemain terbaik kejohanan.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next