Kes Pastor Raymond, polis panggil Peter Chong | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Lizawati Madfa

Kes Pastor Raymond, polis panggil Peter Chong

SHAH ALAM, 19 APRIL: Aktivis Peter Chong akan dipanggil Polis Selangor dalam waktu terdekat bagi membantu siasatan kes Pastor Raymond Koh Keng Joo yang dilapor hilang sejak Februari lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor SAC, Fadzil Ahmat berkata, tindakan itu dibuat ekoran terdapat laporan sebelum ini yang mendakwa bahawa beliau mempunyai maklumat berhubung kehilangan Pastor Raymond, 62.

“Kami difahamkan beliau mempunyai maklumat berhubung kehilangan pastor, jadi kami perlu siasat dan panggil dia untuk membantu sebab kami masih terus menyiasat kes kehilangan Pastor Raymond.


“Walaupun pasukan petugas masih menjalankan (siasatan), jadi apa sahaja sumber yang ada kita akan siasat,” katanya dipetik Bernama.

Sebelum ini, Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengklasifikasikan kes Pastor Koh sebagai kes dilarikan berikutan tidak melibatkan tuntutan wang tebusan.

Selain Pastor Raymond, lima individu lain turut dilaporkan hilang termasuk Peter, aktivis Pertubuhan Kebajikan Harapan Negeri Perlis (Perlis Hope), Amri Che Mat serta Pastor Joshua Hilmy dan isterinya, Ruth.

Pada 16 April lalu, Peter yang didakwa hilang sejak 6 April bagaimanapun selamat tiba di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA).

Beliau yang juga pembantu Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa tiba dari Pattaya, Thailand kira-kira pukul 12 tengah hari dengan menaiki pesawat Malindo Air.

-AA-

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next