Pulau Pinang tidak mungkin jadi milik BN | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Pulau Pinang tidak mungkin jadi milik BN

SHAH ALAM, 20 APRIL: Barisan Nasional (BN) tidak mungkin mampu merampas semula Pulau Pinang daripada Pakatan Harapan (PAKATAN) dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), kata Ketua Menterinya, Lim Guan Eng.

Beliau berkata, hal itu kerana rakyat di negeri itu sudah dapat membayangkan bagaimana keadaan ketika berada di bawah pentadbiran BN, sebelum ini.

“Jika BN kemhali menjadi kerajaan, tempat bersih akan menjadi kotor, Bangunan Komtar kembali berwajah lama, rakyat perlu mencatu air dan Pulau Pinang akan dijadikan sebagai Wilayah Persekutuan seperti dikehendaki Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor,” katanya lapor Oriental Daily.


Guan Eng berkata demikian mengulas analisis akhbar tempatan yang meramalkan BN memiliki peluang untuk merampas Pulau Pinang daripada PAKATAN dalam pilihan raya akan datang.

Terdahulu, dalam PRU-13, DAP berjaya mengekalkan pentadbiran di negeri ini selepas pakatan pembangkang memenangi 30 daripada 40 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next