Final Piala FA: Kawalan keselamatan diperketat | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Final Piala FA: Kawalan keselamatan diperketat

SHAH ALAM, 20 MEI: Laluan masuk ke Stadium Shah Alam diperketat selain pemeriksaan ke atas semua penyokong Kedah dan Pahang yang hadir membanjiri vanue perlawanan akhir Piala FA, hari ini.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata, pihaknya dan Perkongsian Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia (FMLLP) akan membuka tiga lorong mengasingkan penonton kanak-kanak bersama wanita, penonton yang membawa beg serta penonton tanpa beg.

“Pemeriksaan akan dilakukan bagi memastikan tiada senjata berbahaya, suar atau bahan larangan dibawa memasuki stadium,” katanya dipetik Sinar Harian.


PIALA FABagi memastikan kelancaran lalu-lintas, katanya, bas penyokong dari Kedah ditetapkan di sekitar Persiaran Kerjaya ke kawasan perindustrian manakala penyokong Pahang ditempatkan di Jalan Akuatik dan bersebelahan AEON Mall.

“Pintu stadium akan dibuka seawal jam 4 petang,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next