Selangorkini
NASIONAL RENCANA

Pecutan akhir ke garisan PRU-14

OLEH AFIX REDZUAN

Kongres Nasional Tahunan KEADILAN Ke-12 melabuhkan tirainya semalam selepas berlangsung selama tiga hari termasuk persidangan sayap Wanita dan Angkatan Muda KEADILAN (AMK).

Amanat dan nasihat disampaikan pimpinan kepada perwakilan memberikan isyarat jelas paluan gendang menuru Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) semakin hampir ke garisan penamat.

Mesejnya mudah, pertingkatkan gerak kerja bagi memastikan momentum perubahan dalam kalangan rakyat kekal sehingga ke hari pembuangan undi, di samping memperkukuh perpaduan dan menolak sebarang unsur persengketaan termasuk sesama rakan politik sebelum menuju medan peperangan.

Bill Kayong AnugerahMisi membebaskan Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim di sebalik tirai besi adalah obor pertempuran yang akan diarak sama dalam PRU-14.

Pengekalan kerusi bertanding yang dimenangi sebelum ini juga memberikan isyarat jelas KEADILAN mampu untuk memberikan kemenangan dan meraih sokongan pengundi.

Tidak kurang juga mesej perwakilan kepada pucuk pimpinan supaya tidak melupakan akar umbi dibawah jika ditakdirkan berkuasa kelak.

Lebih utama soal pemeliharaan integriti jika ditakdirkan berkuasa kelak supaya tidak terpalit sama seperti pentadbiran musuh yang sering dibidas rakyat yang terus terpaku tunduk mengenang nasib kehidupan semakin mencengkam.

Seperti biasa, Selangor dan Pulau Pinang terus menjadi modul terbaik pimpinan di dalam perbahasan perwakilan disebalik coretan pelbagai program inisiatif peduli rakyat yang kian dinikmati sejak berkuasa, pada 2008.

KongresKejayaan pelaksanaan program di peringkat pentadbiran negeri sudah pastinya menjadi peluru padu supaya nikmat itu dirasai seluruh Malaysia selepas Putrajaya berjaya ditakluk dengan izin Allah SWT.

Namun di sebalik kemeriahan kongres, tidak dilupakan kepada Allahyarham Bill Kayong yang pergi di saat perjuangannya belum sampai kemuncak. Kesedihan pastinya dirasakan ahli keluarga dan sahabat handai yang tetap meneruskan perjuangan legasi yang ditinggalkan.

Pemilihan keluarga selaku penerima pertama Anugerah Bill Kayong sememangnya satu penghargaan supaya semangat perjuangan yang dipamerkan Allahyarham tersemat dalam jiwa.


Pengarang :