Tarik permit bazar jika jual kepada pihak ketiga | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Lizawati Madfa

Tarik permit bazar jika jual kepada pihak ketiga

OLEH LIZAWATI MADFA

SHAH ALAM, 18 MEI: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan menarik serta merta permit bazar Ramadan yang dijual penjaja kepada pihak ketiga.

Pengarah Pelesenan, Rosli Bakar berkata, penjaja yang didapati melakukan aktiviti haram itu juga akan disenarai hitam daripada mendapatkan permohonan permit baru pada masa hadapan.


Katanya, MBSA tidak akan berkompromi dengan penjaja yang cuba mengaut untung atas angin dengan menjual kepada pihak lain dengan harga jauh lebih tinggi.

“Mereka yang berminat untuk berniaga di bazar juga dinasihat untuk terus berurusan dengan MBSA dan tidak melalui individu tertentu.

MBSA“Kita tidak mahu orang ramai ditipu sedangkan permit MBSA tidak pernah mencecah ribuan ringgit,” katanya kepada pemberita.

Beliau ditemui sejurus selesai Majlis Penutup Taklimat Bazar Ramadan dan Penyerahan Permit Bazar Ramadan MBSA 2017, di sini, hari ini.

Rosli berkata, sebanyak lima aktiviti penjualan permit bazar Ramadan haram dikesan dan diambil tindakan pada tahun lalu.

“Tiga kes berlaku di Stadium Shah Alam melibatkan nilai bidaan tapak tertinggi sehingga mencecah RM7,000.

“Manakala, dua lagi kes berlaku di bazar Seksyen 25 melibatkan nilai tawaran sekitar RM2,000,” katanya.

Kadar bayaran permit bagi jenis jualan makanan dan minuman tapak MBSA adalah di antara RM257 hingga RM347, berdasarkan kategori berbakar dan tidak berbakar.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next