Banjir Hulu Langat: Mangsa lemas ditemui | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Syazwani Sufian

Banjir Hulu Langat: Mangsa lemas ditemui

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 19 JUN: Mayat mangsa lemas seorang lelaki Taufik Alias, 24 yang hilang dibawa arus deras ketika banjir di Hulu Langat di temui sekitar jam 2.54 petang tadi.

Penolong Penguasa Bomba Zon Hulu Langat, Zafiruddin Mohd Nasir berkata, mangsa ditemui tidak jauh dari Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) dimana tempat kali terakhir beliau ditemui hanyut dibawa arus dua hari lalu.


“Mayat mangsa ditemui orang awam di sekitar Tanjung Niah iaitu kira-kira 1 km dari IKBN Dusun Tua selepas dua hari dilaporkan hilang.

“Mayat ditemukan dalam keadaan sempurna fizikalnya,” katanya ketika dihubungi Selangor Kini.

Zafiruddin berkata, mayat mangsa akan diserahkan kepada pihak polis untuk dihantar kepada pihak hospital bagi siasat.

Beliau juga menegaskan bahawa mangsa bukan dalam golongan Orang Kurang Upaya (OKU) seperti yang didakwa sesetengah pihak.

“Kami dimaklumkan abang mangsa bahawa Taufik hanya mengalami sedikit masalah pembelajaran kerana gegaran otak yang berlaku selepas mengalami kemalangan beberapa tahun lalu. Tetapi beliau bukan golongan OKU,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next