MBI santuni warga kerja Media Selangor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Nurul Farina Nazlan

Norway

Wartawan

Lizawati Madfa

MBI santuni warga kerja Media Selangor

OLEH LIZAWATI MADFA

SHAH ALAM, 19 JUN: Pemerbadanan Menteri Besar (Menteri Besar Incorporated-MBI) hari ini memulakan tradisi menyantuni anak syarikat (GLC) dan agensi kerajaan dengan pengedaran bubur lambuk serta gulai kambing.

Ketua Pegawai Operasinya, Soffan Affendi Aminudin berkata, pihaknya menyediakan 1,800 set untuk diedarkan kepada kakitangan setiap hari, bermula 19 Jun sehingga 22 Jun ini.


Katanya, sebanyak 450 set diedar setiap hari untuk diagihkan kepada anak syarikat dan agensi kerajaan terpilih.

IMG_8173“Ia sebahagian program MBI bagi menyemarak Ramadan, di samping mengukuh ukhwah dalam kalangan kakitangan GLC dan agensi berkaitan,” katanya.

Terdahulu, beliau mengedarkan bubur lambuk dan gulai kambing kepada kakitangan di Bangunan Darul Ehsan sebelum mengedarkan kepada kakitangan Communication Corporation Sdn Bhd (CCSB) di Carlton Holiday Hotel dan Suites.

CCSB anak syarikat MBI yang bertanggungjawab mengurus media rasmi Kerajaan Negeri yang lebih dikenali sebagai Media Selangor.

Ia merangkumi akhbar rasmi, SelangorKini versi Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Mandarin dan Tamil selain portal rasmi SelangorKini dan TV Selangor.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next