MBI sasar kumpul RM500,000 bantu mangsa banjir | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Syazwani Sufian

MBI sasar kumpul RM500,000 bantu mangsa banjir

OLEH SYAZWANI SUFIAN

HULU LANGAT, 19 JUN: Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) memperuntukkan sumbangkan RM100,000 bagi membantu mangsa banjir di Hulu Langat baru-baru ini.

Ketua Pegawai Operasi MBI, Soffan Affendi Aminudin berkata, pihaknya berharap dengan sumbangan itu dapat memberikan sinar harapan kepada mangsa memandangkan musim perayaan bakal tiba kurang dari seminggu.


“Sumbangan ini hanya sebahagian dari pihak kami, manakala kita mensasarkan sebanyak RM500,000 dapat dikumpulkan bersama dengan anak syarikat MBI serta anak-anak syarikat Kerajaan Negeri seperti Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) dan Yayasan Selangor.

MBI BANTU 1Selain itu, Soffan berkata, hari ini pihaknya turun padang mengedarkan 250 bubur lambuk bagi menyantuni mangsa banjir di Hulu Langat.

“Disamping itu, edaran bubur lambuk hari ini adalah usaha kami menyantuni mangsa banjir disamping membuat lawatan untuk melihat keadaan mangsa banjir supaya sumbangan kewangan dapat diperuntukkan,” katanya.

Pada 17 Jun lalu, Hulu Langat mengalami banjir luar biasa mengakibatkan beberapa kawasan di naiki air sehingga paras 1 meter.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next