Najib sahkan Isa rela hati letak jawatan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

Najib sahkan Isa rela hati letak jawatan

PUTRAJAYA, 19 JUN: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengesahkan Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad bersetuju melepaskan jawatannya sebagai pengerusi Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV).

Najib turut mengesahkan perletakkan jawatan Isa berkuat-kuasa hari ini dibuat dengan rela hati.

“Saya dapat sahkan saya sudah berundingan dengan Isa Samad pagi tadi.


“Kita bincang dengan mendalam tentang masa depan FGV, maka Isa dengan rela hati melepaskan jawatan sebagai pengerusi FGV.

FGVMesyuarat itu turut disertai bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala yang diberi tanggungjawab menyediakan laporan berhubung kemelut FGV.

Pada masa sama, Najib berkata Mohd Isa turut dilantik sebagai pemangku Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD).

“Bagi menghargai peranan Tan Sri Isa dalam FGV, kita setuju lantik beliau sebagai pemangku Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD) berkuat kuasa serta merta,” katanya.

Terdahulu, Najib hadir pada majlis Penyerahan Kunci Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) di Presint 17, di Putrajaya.

Sementara itu, dalam satu kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini, syarikat perladangan itu berkata, Isa berhenti daripada pelantikannya sebagai pengarah yang dilantik kerajaan untuk memberi perhatian kepada tanggungjawab peribadinya.

Beliau dilantik sebagai Pengerusi dan Pengarah Eksekutif Bukan Bebas FGV pada 1 Jan, 2011.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next